Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Mini Kert

FLORARIUM, PALACKKERT

Apró kerteket készítünk, amelyek egy morzsányi tündérvilágot, egy falat dzsungelt vagy egy homokbuckányi sivatagot varázsolnak bármely lakásba…

Tündérkert, izgalmas minidzsungel vagy kitartó szárazságtűrő...

Nézd meg termékeinket!

Rendeld meg saját florariumodat vagy lepj meg vele valakit!

Bemutatkozás

Hobbiként kezdtünk el floráriumokat, növényterráriumokat készíteni, visszatérve a dísznövények világába, ahol korábban már szereztünk szakmai gyakorlatot. Napi munkánk mellett, amelyet a számítógép előtt ülve végzünk, sokkal többször vágyunk ki a természetbe, mint ahányszor időnk engedi, hogy el is menjünk.

A palackkert, az üvegbe zárt mini kert a természetet hozza az íróasztalra.

Florariumainkat az elkészítés után egy ideig gondozzuk, hogy a növények megszokják új helyüket, a víz körforgás beálljon. Aztán ha “elmennek” tőlünk, hiányozni fognak…

Budapesten, a XVIII. kerületben vagyunk, az M0-ástól 10 percnyire.

blank
zold-novenyek

Növények, amiket használunk

Tündérkert, izgalmas minidzsungel vagy kitartó szárazságtűrő...

A florárium

növény-terrárium, palackkert vagy mohakert

Mi az a florárium? Röviden: miniatűr üvegház, amelynek hagyományosan csak egy szűk nyílása van, hogy a párát bent tartsa. Vagyis ennek megfelelően üveg, szűk szájú ballon vagy lombik lehet florárium annak klasszikus értelmében.

Az üveggömbökbe, nyitott nagy üvegekbe, üvegtartályokba ültetett növényösszeállításokat is hívják floráriumnak, bár rájuk inkább a növény-terrárium név illik.

A lényeg azonban leginkább maga a kompozíció, amely nemcsak a növényeket, de az alaprétegeket és a sziklás, mohás, dekorkavicsos díszítést is magában foglalja. Sokkal inkább dekorációs eleme a lakásnak, mint a klasszikus szobanövény dézsában, kaspóban, cserépben.

Minden florárium akkor lesz hosszú távon is szemet gyönyörködtető, ha a készítője a beültetés után ad időt a növénytársulásnak és a víz körforgásnak, hogy eljusson a harmónia állapotába.

Milyen floráriumokat, növény-terráriumokat készítünk?

A palackkertek, mohakertek zárt floráriumok, amelyek gondozásmentes módon is igényes díszei a polcnak, íróasztalnak. A nagyon párakedvelő növények kerülhetnek palackba, és miután a víz körforgása beállt, önfenntartó módon gyönyörködtetnek.

A nyitott üveggömbök, üvegtartályok, újrafelhasznált üvegek adnak lehetőséget a mini tündérkertek alkotására. Ők már igénylik a gondoskodást, leginkább a megfelelő locsolást és időnként a metszést is.

A szárazságtűrő terráriumok miniatűr félsivatagot hoznak a lakásba, a terrárium dundi levelű szukkulensei azonban igazi rajongóvá teszik gazdájukat. 

Növényekről

Blog

Rendeld meg saját florariumodat vagy lepj meg vele valakit!

blank

Növény terrárium vagy florárium?

Mi a különbség a két megnevezés között? Semmi. A kettő ugyanaz. (Az egyes megnevezésekről: Florárium, terrárium, paludárium…) Mindkettő üvegedénybe ültetett növénytársulást jelent. És itt következik

Tovább olvasom »