Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Egyedi ajándék - egyedi florárium

születésnapra, névnapra, ballagásra, diplomaosztóra... vagy csak úgy

Hogyan készül?

A florárium lényegében olyan, mint egy nagyon tartós és sokáig gyönyörűséges virágcsokor! De kreativitással annyira egyedivé tehető, hogy a megajándékozott sokáig emlékezni fog arra az odafigyelésre, amit az ajándékozótól a florárium képében kapott.

Mit szeret az, akinek ajándékozunk? 

Rajong-e valamiért? (Kávéért, a Gyűrűk Uráért például…) Van-e hobbija? Kedvenc sportja? Van-e kedvenc állata? (Különösen a gyerekeknek készülő floráriumokban kedveltek a mini állatkák.) Esetleg pont egy különleges üvegforma juttat eszébe valamit? (Egy csatosüveg vagy egy patikai üveg.)

Minden florárium egyedivé tehető! 

“Virágküldés” külföldről

A florárium országos házhozszállítás lehetővé teszi, hogy akár külföldről is exkluzív ajándékot küldjön Magyarországon élő barátjának, rokonának. Szívesen segítünk a díszcsomagolásban is!

 

Képünkön a kávérajongóknak készített “Latte” florárium részlete látható.

latte-reszlet

Tündér florárium

Pintér Krisztina, a Csillagtündér mesés módszer megálmodója régi kedves ismerősünk. Volt otthon egy dekorációs célt szolgáló óriási, magas kehely, amely egy dobozban, gondosan elcsomagolva várta, hogy egyszer szerepet osszanak neki.

Kriszti megkért bennünket, hogy álmodjunk meg egy szépséget ebbe az üvegbe, amiben vannak a magasba vezető lépcsők és tündér is.

Csillagtündér szerepét egy rózsaszín gomba alatt üldögélő tündérke játszotta el. Szerencsés egybeesés, hogy pontosan ugyanilyen rózsaszín fittónia is éppen a rendelkezésünkre állt, így a tündér a gomba alatt nagy hatékonysággal tud rejtőzködni.

Kriszti a floráriumot elvitte megmutatni a gyerekeknek is, akik Csillagtündérrel nap mint nap találkoztak a mesében, de így most lakhelyét is láthatták.

A florárium készítésénél mohát és fátyol aszparáguszt is használtunk.

tunder-lepcsovel
botanikus-kert1

Mini botanikus kert

Diplomaosztóra szánt ajándékként választották a nagy, 30 cm átmérőjű üveggömb floráriumot. Annyi volt a kívánság, hogy sokféle növény legyen benne, mert aki kapja, egy frissen diplomázott botanikus.

Kreativitásunknak szabad utat engedhettünk, és úgy gondoltuk, elkészítjük egy botanikus kert mini változatát a gömbben.

Apró, fából készült táblácskákra latinul feliratoztuk a beültetett növénykék neveit. A táblácskákat kezeltük, hogy a pára ne tegyen majd kárt bennük.

A design-ban nemcsak a táblákkal, de egy terrakotta színű dekorkővel kirakott utacskákkal is jeleztük, hogy ez bizony egy kis arborétum… Kerültek ide mini fák, de aljnövényzet is.

Nagyon örültünk, amikor megérkezett a visszajelzés: a megajándékozottnak nagyon tetszett új, saját kis botanikus kertje!

Sziklamászó mohakert

A florárium a természet egy kis szeletét mutatja meg nekünk, sziklákkal, zöld növényekkel… ebben a természetben pedig magától értetődően ott lehet az ember is.

Nagyon kedves boulder edző ismerősünknek készítettük ezt a mini mohakertet. A különleges sziklára egy miniatűr sziklamászó figuráját is megmintáztuk, sőt, még színes biztosítókötelet is készítettünk…

 

 

boulder_mohakert_oldalrol
zen kert kusamono tálban

Zen kert kusamono

A szobai, gereblyézhető zen kert ötlete nagyon megfogta egyik kedves vevőnket. Az eredeti zen kert egy 25 cm átmérőjű üveggömbbe készült, amely méreténél fogva csak 2-3 növénykének tud helyet adni.

A miniatűr japán szobakertek egy fajtája, a kusamono tál is megragadta a Megrendelő fantáziáját, így azt kérte, kombináljuk össze a kettőt.

A kusamono tálban megvalósított zen kert már valódi kertészkedést vár el a tulajdonostól, a napi törődés pedig már csaknem olyan, mintha egy nagy kertünk lenne!

Békaherceg florárium

Az üveggömb floráriumok számos módon tehetők egyedivé. A kialakításuk, a beültetett növények, a dekorációként használt sziklák mind-mind egyedivé tudnak tenni egy floráriumot.

A legjobban azonban a pici figurák tudnak üzenni a megajándékozottnak. 

A békaherceg egy huszonéves lány ajándék floráriumába került.

Bízunk benne, hogy a kis béka bevonzotta a lány életébe az igazi herceget!

bekaherceg-uveggomb-florarium-19cm
florarium-festett-kovel

Florárium saját kövekkel

Születésnapi ajándékba készült üveggömb florárium, amelyet a családi kirándulásaikon gyűjtött különleges ásványokkal díszítettünk. A megajándékozott testvére kézzel festett két kavicsot is.

A köveket, sziklákat jóelőre postán megkaptuk, így időben el tudtunk készülni a meglepetéssel.

blank