Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Rólunk

A hobbi webáruházzá válik...

10 év növények között...

Családi vállalkozásként dolgozunk Budapest XVIII. kerületében. 

Dísznövényes gyakorlatomról…

A 90-es években közel tíz évet dolgoztam a főváros akkor legjelentősebb nagybani virágpiacain. Ennek köszönhető a dísznövények iránti vonzalmam. Tapasztalt kertészektől leshettem el a  a növények gondozásának és szaporításának fortélyait. Az első florárium elkészítését így is több heti tanulás előzte meg, ami azóta is tart. 

Floráriumot készíteni sokkal inkább “művészeti alkotófolyamat”, mint növények összeültetése. Ráadásul rengeteg buktatója van, amire az ember először nem is gondolna… Készítek nagy kézügyességet és precizitást igénylő palackkerteket, látványos üveggömböket és exkluzív, kávécserje-gyökérre olvasztott üvegekbe ültetett floráriumokat is. 

2022. tavaszától floráriumkészítő workshopokat is tartok.

Kis László

Hogyan készítünk floráriumot?

Amikor egy új floráriumot elkezdünk, megtervezzük a színeket, a formákat. 

Összeválogatjuk a növényeket, stílus, hangulat és árnyalat szerint – természetesen szem előtt tartva a növények hasonló igényeit. Hiszen nem kerülhet egy beültetésbe egy párakedvelő és egy szárazságtűrő növény, hiába is mutatnának szépen egymás mellett.

Figyelembe vesszük a florárium tervezett helyét is, hiszen a cél mindig az, hogy a minikert látványa megörvendeztesse gazdáját.

Hisszük, hogy a miniatűr kertek látványa egy-egy pillanatra elrepíti az embert a természetbe, még akkor is, ha közben egy irodában a számítógép előtt ülve végzi napi munkáját – ahogy mi is, ha nem floráriumot készítünk vagy növényeket válogatunk a virágpiacon.

Egy kertet beültetni azt jelenti: hinni a holnapban. (Audrey Hepburn)

Bízunk benne, hogy minikertjeink a te holnapodat is szebbé teszik majd.

fittonia_mohaval
Zárt üvegtetős florárium házikóval

Védjegyünkről...

Még egy dolog… valami személyes…

Amikor elkészítettük a webáruházba szánt floráriumokat, napokon át kerestük, milyen háttér előtt tudjuk őket legszebben bemutatni. 

Számomra nagyon kedves emlék volt nagymamám gyúródeszkája, ami nemrég került elő egy rámolás során. Először csak munkalapként akartam használni, végül kiderült, hogy szép és egyedi hátteret ad a növényeknek is. Így nemcsak a “holnap” fog megmutatkozni munkáinkban, de a múlt is. 

Biztos vagyok benne, hogy nagymamám is boldogan nézi, ahogy ő is támogatja a vállalkozást, hovatovább fotóink védjegye lesz az ő szépséges és rusztikus deszkája, amin annyi finom tésztát gyúrt!

Reméljük, hogy ugyanolyan szeretettel fogadod munkáinkat és a kis élőlényeket, ahogyan mi készítjük őket. Mi tagadás, meg is szeretjük őket, így amikor “gazdisodnak”, nehezünkre esik megválni tőlük. 

Ugye küldesz majd róla képet, hogy lássuk, jól van?

Jó böngészést kívánok!

Kis László

Utóirat: Amikor éppen nem floráriumokat készítünk, akkor web-áruházakon, honlapokon dolgozunk, mint amilyen ez is.

Légy te is florárium "gazdi"!