Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Kiknek ajánljuk?

Húsevő növények rajongóinak, akik nem riadnak vissza a szárított rovarokkal történő etetéstől sem :)

Méretek:

átmérő: 25 cm, magasság: 22 cm

Gondozás:

Üvegtetővel együtt szállítjuk, így a florárium alig igényel locsolást, gyakorlatilag gondozásmentessé válik. Mivel azonban ez egy húsevő növény, hetente egyszer “etetni” kell pl. fagyasztva szárított légylárvával, léggyel, vagy pókkal.

blankA lényeg: ezt a floráriumot úgy kezeld, mint egy távoli, trópusi esőerdőt.

Tedd világos helyre, figyeld, de nem kell vele semmit sem tenned. A vízkörforgás önmagától működik! Röviden és velősen: Florárium gondozás típusok

A zárt floráriumokat mi megfelelő mennyiségű vízzel belocsolva adjuk át. Ha lehetőség van rá, hogy az elkészítés után pár napig megfigyeljük, akkor a növényeknek is ideje lesz rá, hogy biztosan megtalálják új helyüket. Átadás után tehát NEM KELL LOCSOLNI.

Zárt floráriumunk a következő gondozást igényli:

  • A zárt florárium alapvetően nem igényel komolyabb gondozást, mert zárt rendszerként újrahasznosítja a vizet. Folyadék utánpótlására akkor lehet szükség, ha a dugó vagy tető nem zár hermetikusan. Ilyenkor minimális vízmennyiségű, lágy vizet juttassunk a floráriumba. Ez mindössze néhány cm3 legyen, mert eltávolítani a vizet sokkal nehezebb.
  • A párásodást mindenképpen figyelni kell! Ha túl sok pára csapódik le az üveg belsejében (az üvegfelület 50% feletti mértékben), akkor a florárium üvegét le lehet törölni, hogy elkerüljük a növények rothadását. Az általunk készített floráriumok páratartalmát minden esetben optimális értékre beállítjuk.
  • Tűző napra SOHA, még télen sem szabad tenni, mert könnyen felszökik a hőmérséklet (üvegház hatás). Ilyenkor az üveg vagy palack először rendellenesen bepárásodik, ez legyen figyelmeztető jel!  Ha ekkor sem lépünk közbe, a palack belsejében és a növények megfőhetnek!
  • Az esetlegesen lehulló, megbarnult leveleket ki kell venni!
  • A floráriumokat 18-21 Celsius foknál magasabb hőmérsékleten tartva – akár radiátor közelében – figyelni szükséges, ugyanis egyes növények a 25 fokot már kevésbé kedvelik. A moha ilyenkor hajlamos megbarnulni, különösen ha még véletlenül a nap is éri a floráriumot (akár függönyön keresztül is).

Részletes gondozási útmutató: Florárium gondozása

Bármilyen kétség esetén írj nekünk minél hamarabb és küldj fotót a floráriumról minden szögből.

 

Üveggömb florárium 25 cm-es “Húsevő növény”

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Kiknek ajánljuk?

Húsevő növények rajongóinak, akik nem riadnak vissza a szárított rovarokkal történő etetéstől sem :)

A fekete lávakövek között igazi húsevő növények várják gyanútlan áldozataikat...

Ez a termékünk jelenleg nem rendelhető!

Rövid ismertető

A florárium csillámpala ágyra építkezik, amit a szűrőként működő faszénréteg követ. A talajból kiemelkedő fekete lávakövek közé ültettük a húsevő növényeket. A kompozíciót mohával és apró csillámpala zúzalékkal díszítettük.

A beültetésben a következő növények vannak:

  • harmatfű
  • moha

A húsevő növényekre jellemző, hogy a nitrogént nem a talajból vonják ki, hanem az elfogott rovarok testét emésztve jutnak hozzá. Mivel a florárium üvegtetővel le van zárva a párás környezet biztosítása miatt, ezért a növényeket rendszeresen kell táplálni. Aki ügyes, foghat élő legyet, muslicát, pókot, de ezeket fagyasztva szárított formában is be lehet szerezni akvarisztikai üzletekben.

Azt szeretnénk, hogy pontosan azt a terméket vásárold meg, amire igazán szükséged van. Ezért ha vásárlás előtt felmerült benned kérdés a termékkel kapcsolatban, itt felteheted és mi rövid időn belül válaszolunk neked.

Megosztás