Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Méretek:

magasság: 29 cm,  átmérő: 17 cm

Gondozás:

blankA lényeg: ezt a floráriumot úgy kezeld, mint egy kis kertet, amelyet időnként meglátogat egy esőfelhő.

Tedd világos helyre, figyeld, milyen vízigénye van a növényeknek konkrétan a te lakásodban! Ha száraz és meleg a lakás, több locsolást fognak igényelni! Röviden és velősen: Florárium gondozás típusok

 

Nyitott floráriumunk a következő gondozást igényli:

  • Ne tedd tűző napra! A benne található növények a szórt fényt kedvelik.
  • Amennyiben másmilyen fényigényű növényeket ültetünk be, ezt okvetlenül megbeszéljük veled.
  • Csak a hosszú és sötét téli napokon ragadj meg minden lehetőséget arra, hogy növényeidet napoztatod, de ügyelj rá, hogy ilyenkor pótold az elpárolgott vizet.
  • Az öntözéshez használjunk szobahőmérsékletű, lágy vizet, mert ezt szeretik legjobban a növények és vízkőfoltot sem hagy az üvegen.
  • A nyitott floráriumba ültetett mohát naponta permetezd meg lágy vízzel!

Bizonyos nyitott floráriumainkhoz (jellemzően ezek a gömb minikertek) üvegtetőt is árusítunk. Bár ez a tető nem zár légmentesen, de jelentősen visszatartja a nedvességet. Így sokkal kevesebb locsolást igényelnek, és a páradús közegben szebben is fejlődnek a növények.

Ha bármilyen kérdésed, kétséged van, írj nekünk, küldj fotót floráriumodról, és igyekszünk segíteni.

Óriás újrafelhasznált üveg florárium figurával

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Igazi retro, legalább 50 éves uborkásüveg, amely most 3 növénynek és két serény nyuszinak ad otthont.

Ez a termékünk jelenleg nem rendelhető!

Rövid ismertető

A giga méretű uborkásüveg aljába gyöngykavics került, majd erre faszén réteget tettünk. A kókuszrosttal kevert termőföldbe került három növény, illetve a mohák. Egy ragyogó fehér szikla is díszíti a floráriumot. Az üveg kiváló “lakóhelyül” szolgál magasabb növekedésű növényeknek is. A lakók igényei szerint akár zárt floráriummá is alakítható. Ebbe a kompozícióba két nyuszi került, ami ideális húsvéti ajándékká teszi ezt a darabot, de nyuszirajongónak is ajándékozható.

Ebben a beültetésben a következő növények találhatók:

A florárium opcionálisan üvegtetővel is rendelhető, aminek köszönhetően szinte gondozásmentessé válik a minikert.

Azt szeretnénk, hogy pontosan azt a terméket vásárold meg, amire igazán szükséged van. Ezért ha vásárlás előtt felmerült benned kérdés a termékkel kapcsolatban, itt felteheted és mi rövid időn belül válaszolunk neked.

Megosztás