Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Méret:

magasság: kb. 25 cm

Gondozás:

A tillandsia különleges növény: fényre és vízre van szüksége, a többi tápanyagot a porból veszi fel. Így számára föld nem szükséges. A növények számára az áztatás a legjobb locsolás mód, ezért minden esetben úgy készítjük el az installációt, hogy abból a növény könnyedén kivehető legyen és minden részét a szükséges mértékben körbe tudja járni a levegő.

  • Sok fényt igényel, de nem direkt napfényt. Ha több fényt kap, több vizet is igényel.
  • Vizet beáztatással kell hogy kapjon. Minimum 10 percig szükséges beáztatni lehetőség szerint esővízbe. Ha ilyen nincs, akkor tisztított csapvízbe, vagy felforralt és lehűtött vízbe. Az ioncserélt víz önmagában nem megfelelő, abba kevés tápoldatot kell tenni.
  • Az áztatás után fektetve vagy lógatva kell szárítani, hogy a levéltövekben ne maradjon víz, az ugyanis rothadást okozhat.

Részletesen a tillandsiáról: Tillandsia – a levegőnövény

Tillandsia “Lebegés szikla felett”

A floráriumokat az éppen szezonálisan rendelkezésre álló növényekből készítjük, a sziklák és egyéb dekorációs elemek is eltérhetnek a képen látható mintadarabétól.

Levegőnövényünk mintha lebegne a szikla felett...

Ez a termékünk jelenleg nem rendelhető!

Rövid ismertető

A tillandsia, vagyis a szakállbromélia talaj nélkül élő növény. Belefúrtunk a sziklába, hogy a növényt tartó drótot rögzítsük.

Fontos, hogy a növényeket hetente akár több alkalommal is úsztassuk, így olyan módon készítettük el az installációt, hogy könnyen és a növények sérülése nélkül kivehetőek legyenek.

Azt szeretnénk, hogy pontosan azt a terméket vásárold meg, amire igazán szükséged van. Ezért ha vásárlás előtt felmerült benned kérdés a termékkel kapcsolatban, itt felteheted és mi rövid időn belül válaszolunk neked.

Megosztás