Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
csesze-madareteto
csesze-madareteto

10 DIY Madáretető csészéből és teáskannából

A madarak etetése olyan különleges a téli elfoglaltság, amit utána még akár nyáron is folytathatunk. De mindenekelőtt fontos szem előtt tartani, hogy ha egyszer elkezdjük etetni a madarakat, azt utána egész télen kell folytatnunk. A madáretető nemcsak kertbe kerülhet, de akár egy erkély üde színfoltja is lehet. Izgalmas lesz majd figyelni, milyen madarak jönnek az erkélyünkre vagy a kertünkbe a kitett magokért.
Természetesen kapható rengeteg szebbnél szebb madáretető a különböző barkácsáruházakban és dekorációs termékeket forgalmazó áruházakban is. A hűvös őszi vagy téli esték elfoglaltsága lehet azonban madáretető készítése.
Egy időben az újrafelhasznált műanyag palackok voltak divatosak. Azonban valljuk be, egy PET palack semmiképpen sem nevezhető az erkély vagy a kert díszének. Vannak azonban olyan DIY ötletek, amelyekhez nem kell hobbiasztalosnak lenni, hogy egy csinos madáretetőt készítsünk.
Amire szükségünk van, az leginkább csak nagyon erős ragasztó. Ha akad segítségünk némi nagy fordulatszámú fúrás erejéig, akkor még szebbeket alkothatunk.
A csészéből készített madáretetőhöz igazából csak egy csodás kis csésze kell, de ha kannánk is van, igazán szép “terítéket” készíthetünk a madaraknak.

A létező legegyszerűbb ötlet, ha a csészét a fülénél fogva egy madzaggal akasztjuk fel, a madáreleség pedig lényegében madárkalács, amit a csészébe készítünk el faggyúval illetve valamilyen zsiradékkal, például kókuszzsírral.

Kanállal talán még elegánsabb…

A porcelánból vagy kerámiából készült, sokszor nehezen elmosogatható teáskanna sem kell, hogy a szekrény mélyén árválkodjon, hiszen nagyon egyszerűen készíthető belőle is madáretető.

A következő combo már némi asztalos tehetséget és nagy fordulatszámú fúrógépet is igényel, hiszen a falra szerelhető fa tartó és a kanna felerősítése máshogy nem megoldható. A következő combo már némi asztalos tehetséget és nagy fordulatszámú fúrógépet is igényel hiszen a falra szerelhető fa tartó és a kanna felerősítése máshogy nem megoldható viszont a reklám bögrék új életre kelhetnek madáretető ként. Viszont a dekorbögrék új életre kelhetnek madáretetőként.

Komoly madárétterem, kombinálva némi raklap újrahasznosítással.

Némi lánccal, esetleg fúrással és ragasztással különleges teadélután teríthető a madaraknak.

A szósz kiöntésére szolgáló kis kanna és a csészealj elegáns párost képez.

Kis csészénk elsősorban nem madáretető, hanem inkább egy kis fészket szimbolizál, de nagyon figyelemreméltó, hogy a hosszú zsinór milyen szépen dekorál.

A teadélután teljes hangulatát idézi meg a következő ötlet.

Nemcsak különleges mintás festett virágos csészéből, de modernekből is készíthetünk madáretetőt. Íme:

Megosztás:

És a többi...

blank

Penész a floráriumban

A kiszáradás mellett a penész okozza a legtöbb fejfájást a florárium tulajdonosoknak. Mitől jelenik meg a floráriumban? Mit lehet kezdeni vele? Hogyan lehet megelőzni? Hogyan

Tovább olvasom »
blank

Akváriumból florárium

Impozáns méretű, igazi szobai gondozásmentes minidzsungel, akár még világítással is: ezt kapjuk, ha akváriumból floráriumot készíttetünk vagy készítünk. Készülhet paludárium, amely a vízi és a

Tovább olvasom »

Florárium készítés

workshop