Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
bagoly figurák floráriumban
bagoly figurák floráriumban

Ajándékötlet Pedagógusnapra, ballagásra

Közeledik a tanév vége, a ballagás… Törheti a fejét a szülői közösség, az SZMK-s, a rokonok, barátok: mi lenne az a különleges ajándék, aminek a tanárok, óvónénik, vagy éppen a ballagó diákok a legjobban örülnének?

Virágcsokor helyett: florárium ajándékba

Kénytelen vagyok szubjektív részletekbe menni: a virágcsokrokat szeretem, de néhány nap után bíbelődni velük már nem az én világom. Szét kell bontani a szépen megkötött csokrot, kidobni az elhervadt virágokat, visszavágni a szárát a megmaradóknak, kicserélni a büdös vizet, kimosni a csuszamos vázát… Na ugye, hogy nem épp üdítő?

A cserepes virágok közül ilyen alkalmakra kétféle “dukál”: korallvirág vagy ciklámen, csak hogy virága is legyen. De lássuk be: unalmasak… Ráadásul a cserépben, kaspóban, kreatívan feldíszített kosárban, tárolóban nem is biztos, hogy annyira jó életfeltételeket tudunk biztosítani ezeknek a növényeknek a számára, vagyis még ha meg is maradnak, nem válnak díszévé a szobának.

Mi az, ami izgalmas, trendi és sokkal tartósabb?

Hát persze, hogy a florárium!

A florárium is könnyen személyessé tehető valamilyen kiegészítővel, figurával, sőt, akár magával az egész florárium berendezésével!

Florárium figurával

Milyen figurákkal lehet felturbózni egy floráriumot?

  • az óvodai csoport jelével – pl. katica, csiga stb.
  • a megajándékozott hobbijára való utalással – pl. készítettünk már sziklamászó floráriumot
  • kedvenc állat figurával – pl. hörcsög, nyuszi, barika
  • fantázia florárium – pl. tündérkert, hobbit ház

Várjuk megkeresésedet, hogy találjuk ki együtt, milyen floráriumot szeretnél adni ajándékba!

Ízelítő munkáinkból

Megosztás:

És a többi...

blank

Florárium rétegek

A florárium különlegessége, hogy az üvegbe ültetés miatt a felszín alatt lévő rétegek is láthatóvá válnak, ráadásul mivel az üveg alul nem lyukas, és a

Tovább olvasom »