Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
kristály floráriumban
kristály floráriumban

Ásványok, kristályok floráriumban

Az ásványok, kristályok évezredes hagyománnyal bírnak az emberiség kultúrtörténetében. Mi ezt a két kis természeti csodát, az ásványokat és a mini ökoszisztémát összehoztuk egy közös termékbe. A mini ökoszisztéma, a növények látványa bizonyítottan terápiás hatású. Az ásványok, kristályok gyógyerejében nem kell hinnünk ahhoz, hogy csodásnak lássuk őket.

A kristályokkal, ásványokkal készülő floráriumok egy olyan pluszt adnak hozzá a látványhoz, amitől még jobban lenyűgözve érezhetjük magunkat, és még inkább megcsodálhatjuk a természet csodáit.

blank

Kristályok és ásványok az emberiség történetében kiemelt szerepet játszottak. Magukban rejtették nemcsak a gazdagság szimbólumát, de a spiritualitást is.

Az ókorban úgy vélték, a kövek élnek, de csak 100 vagy 200 évente vesznek levegőt…

Az ősi hiedelmek szerint a kristály az istenek teste volt, akik kristálylények voltak. A sámánok és varázslók pálcái sokszor készültek ezekből a különleges kövekből, amelyek fényükkel, csillogásukkal azt jelezték, hogy különleges hatásuk is lehet.
A királyok és uralkodók koronái, ékszerei és ezeket a köveket tartalmazták. A Biblia számos utalást tartalmaz a különféle ásványokra, kristályokra. Az Ótestamentumban például pontos leírást találhatunk egy főpapi melldísz kristályairól, amelyek a következők: rubin, topáz, smaragd, karbunkulus, zafír, jáspis, opál, agát, ametiszt, krizolit, ónix, nefrit.

Kristályokat évezredek óta használták gyógyításra is. Egyiptomban kétezer évvel ezelőtt az újszülöttek nyaka köré lápisz lazulit, jáspist, karneolt és türkiz helyeztek a védelem érdekében.
A kristályok gyógyító és védelmező tulajdonságaira az újkorban a New Age mozgalmak hívták fel az emberek figyelmét. Egyre komolyabb figyelem fordult a kristályok felé, és előkerültek a régi leírások, hagyományok, megfigyelések is, amelyek gyógyító és tértisztító, védő hatást tulajdonítottak a féldrágaköveknek.

A kristályok leginkább a meditációkon keresztül hatnak az emberi lélekre, de akik hisznek a kristály gyógyító erejében, azok a térben való elhelyezésre is hangsúlyt helyeznek.
Számukra készítettük el kristályokkal kiegészített floráriumainkat. Az egyes ásványok hatásainak leírása nem tekinthető gyógyászati tanácsnak!

A kristályok formái

A floráriumokba többféle formában kerülhetnek bele az ásványok, kristályok.

Csiszolt formában kifúrt lyukkal mini üvegcsébe helyezzük például az ametisztet. Ezek a kristályok felfűzhetők, viselhetők, használhatók.

Nyers formában kerül a floráriumba például a hegyikristály.

blank

A nyers formájú kristályok egyik fajtája a geoda. A geoda látszatra csak egy kő, amelyet feltörve csodálatos miniatűr barlangban találhatjuk magunkat. A kristályszerkezet a gömb belsejében alakult ki. A kristályok, a kristálycsúcsok a gömb belseje felé mutatnak, de ugyanakkor az energiaáramlást minden irányban erősítik.

A drúza szintén nyers jellegű kristály csoport, amelynek jellemzője, hogy egy alapról induló, egymással párhuzamos kristályok alkotják.

üveggömb florárium kristállyal
üveggömb florárium kristállyal

Faragott formában használjuk a florárium díszítésére a zsírkő figurákat.

Folyamatosan készítünk floráriumokat kristályokkal, ásványokkal. Az éppen elérhető darabokat vagy a megrendelhető design-okat itt láthatod: florárium kristállyal

Kristályok, ásványok

Kristályainkat elsősorban tértisztítási hatásaik, illetve kinézetük, esztétikájuk szerint válogattuk. A nekik tulajdonított hatásokban külső forrásokra hivatkozunk, mert a természetgyógyászati előírások szerint nem állíthatjuk, hogy gyógyhatásuk van. Ennek eldöntését a kedves Olvasóra bízzuk, mi most megmaradunk annál, hogy ha valami szépséget helyezünk el a környezetünkben, az jó érzéssel tölt el bennünket, jót tesz a lelkünknek! Ráadásul mivel a kristályokat a minket körülvevő térbe helyezzük, ezért elsősorban erre a hatásukra kell koncentrálnunk, hiszen nem érintkezik az ásvány a testünkkel.

Ametiszt

Az ametiszt egy kiemelkedően spirituális kristály. A koronacsakra köve, összekapcsolja a testi, szellemi testet a spirituálissal. Auravédő hatása van. A 12 mesterkristály egyike, az első szál, amely segít megteremteni a kapcsolatot az isteni terveddel.

blank

Csiszolt formában és drúzaként tesszük floráriumokba.

blank

Hegyikristály

Nagyon erős hatású kristály. A hagyomány szerint nyugtat, megvéd a démonoktól. Egyensúlyba hoz. Egyes források szerint hatékony védelmet biztosít az elektroszmog ellen.

blank

Kalcit geóda (Marokkó)

Erős energiatisztító hatású ásvány, megtisztítja környezetét.

blank

Zsírkő

A zsírkő figurát bátran kézbevehetjük! Egyes források szerint jó hatással van a bőrre.

blank

Fekete kalcit (geóda)

 

blank

Jáspis

blank

Krizokolla

 

blank

Narancs kalcit

blank

Rodokrozit

 

blank

Megosztás:

És a többi...