Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
iwagumi
iwagumi

Iwagumi – tájkép “élő” sziklákkal

Sziklák és moha – első ránézésre csak ebből állnak a kompozíciók, amelyek a nehezen megjegyezhető iwagumi szóra feljönnek a Google képtalálatok között. Az iwagumi akvarisztika kifejezés, amelyről hamarosan kiderül, hogy az akvárium összeállítás módját jelenti. Az iwagumi design adta az inspirációt florárium designunk készítéséhez.

Az iwagumi design

Először is, egyszerűsítsük az életünket úgy, hogy megnézzük, mit is jelent az iwagumi szó. Az iwa japánul sziklát jelent, az iwagumi pedig a sziklák elrendezését.

A japán hagyomány szerint a sziklák ugyanolyan élők mint a növények, csak nagyon ritkán mozdulnak meg. A sziklák tehát aktív és fontos részei bármilyen kert vagy minikert designnak. A sziklát ugyanolyan körültekintéssel kell kiválasztani egy kertbe, mint a növényeket vagy bármilyen kiegészítőt. Fontos a színe, a mintája, a formája. Ezt az alapelvet a japánok a japánkertekben is szem előtt tartják.

Japánban találhatók kőkertek, vagyis zen kertek, ahol a sziklák, a kövek, és a homok különösen nagy jelentőséget kapnak. A zen kertben sziklák szimbolizálják például Buddhát és két segítőjét is.

A kő kertekhez és a japán kerthez nyúlt inspirációért Takashi Amano, amikor akvárium berendezést tervezett, és egy különösen harmonikus designt szeretett volna létrehozni. Az első design volt az iwagumi stílus első képviselője, amelyet később több is követett.

Több magávalragadó elrendezés is ismeretes az aquascaping szakemberek számára:blankEhhez a stílushoz nyúltunk hozzá, amikor létrehoztuk floráriumunkat:

blank

 

 

 

 

Megosztás:

És a többi...

blank

Florárium rétegek

A florárium különlegessége, hogy az üvegbe ültetés miatt a felszín alatt lévő rétegek is láthatóvá válnak, ráadásul mivel az üveg alul nem lyukas, és a

Tovább olvasom »