Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
IMG_20240608_085648
IMG_20240608_085648

Mi történik, ha a levél hozzáér a florárium üvegéhez?

A florárium lényegéhez hozzátartozik az üvegen lecsapódó pára. Ez a pára vízcseppek formájában lefolyik, vagy egyszerűen újra párává válik.
A florárium párásodás illetve az üvegen lefolyó víz sok florárium tulajdonost megijeszt.
Vajon káros-e ez a növényeknek? Jelez-e valamilyen problémát?
És mi van akkor, ha a növény levele hozzáér az üveghez, és a lefolyó víz miatt lényegében folyamatosan vízben van?

Nos, a legegyszerűbb ha bemutatunk egy fotót egy saját zárt palackkertünkről, ahol a fittonia levele hozzáér az üveg falához, és mivel ebben a palackban sokszor csapódik le a pára, szinte mindig vízben áll.

blank

Egy egészséges levél tehát nem érzi rosszul magát ha vízben van. Mivel ez a növény belenőtt az üvegbe, elfordult volna a palack középső része felé, ha ez az érintkezés számára nem lett volna megfelelő.
Más a helyzet akkor, ha a levél sérült, szakadt. Ilyenkor lényegében egy “seb” van a levélen, ahol a penész, a baktérium, a vírus könnyen bejuthat. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a víz sem tesz jót.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a palack vagy florárium beültetésekor a lehető legnagyobb gondossággal járjunk el, és ne gyötörjük meg nagyon a növényt.

Megosztás:

És a többi...

blank

Florárium rétegek

A florárium különlegessége, hogy az üvegbe ültetés miatt a felszín alatt lévő rétegek is láthatóvá válnak, ráadásul mivel az üveg alul nem lyukas, és a

Tovább olvasom »