Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
pafrany
pafrany

Szerelem páfrány florárium – így életben marad?

Van egy jó hírünk: nagy eséllyel igen, hacsak nem kerül tűző napra vagy a téli fagyban nem nyitják rá az ablakot. Na jó, persze fény is kell neki, de a fotoszintézis mibenlétét már általános iskolában mindenki megtanulta.

Kezdjük az ominózus filmnél, amiben a páfrányt a főszereplő hölgy szerelmük szimbólumává nevezi ki!

blank

“Mi van a dobozban?
– Ah, egy páfrány bébi.
– Tényleg? Nahát!
– A kapcsolatunk jelképe. Egy gyámoltalan bébi, akinek sok törődés kell!” (Ben és Andie)

“- Jaaj ne! Jaaj neeem! A szerelempáfrány!!!
– Nem édes, csak alszik!
– Hagytad meghalni?! Velünk is ez lesz! Gondolkozz el ezen!” (Andie és Ben)

Nos, Andie és Ben valójában nem is akarják szerelmüket ápolni akkor, amikor a páfránynak erős párásításra lenne szüksége… És a kiszáradt szobapáfrány sem úgy fest, mint a filmbeli… Arról nem is beszélve, hogy a páfránybébi sem ekkora…

De hagyjuk a fikciót, nézzük meg, miért indul csodás esélyekkel ez a szerelem páfrány florárium!

A páfrány….

Főszereplője a szobapáfrány, ami nagyon, de nagyon szereti a párát. A zárt üveg ezt tökéletesen biztosítja a számára. Latin neve Nephrolepis exaltata.

A Föld trópusi tájain honos növény, ennek megfelelően a páradús környezetet kedveli. Télen, a fűtési szezon idején különösen ügyelni kell rá, hogy elegendő pára legyen a környezetében. A florárium ezt már önmagában is tudja biztosítani, így ideális növénye a minikerteknek. Légtisztító növény, ami azt jelenti, hogy a szén-dioxidon kívül más szennyezőket is kiszűr a levegőből, például a xylolt.

olvasható honlapunkon a növények részletes leírásnál.

A páfrány, ha nem fázik meg és megered, utána valósággal tobzódik a floráriumi körülmények között.
A páfrány fejlődik, sőt, szaporodik, és rizómákkal szaporítható is – már ha sikerül benyúlni az üvegbe, és nagy rombolás nélkül kiemelni a bébit.

szerelempáfrány florárium

A szerelem páfrány florárium nem mindig van készleten, de keress minket elérhetőségeinken, ha kapcsolatotok jelképét pont ilyennek képzeled el!

Megosztás:

És a többi...