Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
203295323_333894814967330_6394413230012924521_n
203295323_333894814967330_6394413230012924521_n

Majd én megcsinálom! florárium – CsiMag floráriumkészítő csomag felnőtteknek

A floráriumkészítés “csilles meló” – ahogy kedves fiatal ismerősünk mondta, és azóta is idézzük. (Köszi, Máté!) Itt nincs helye kapkodásnak. Előre kell tervezni, óvatos mozdulatokkal összeállítani, a végén akár hosszú csipesszel mindent helyrepakolni, még az utolsó kis szikladarabot is. A végeredmény MINDEN esetben valami olyasmi lesz, ami a készítőnek tetszik és szívesen nézegeti majd a lakásban. (Hogy másnak mi lesz a véleménye róla, az majdnem mindegy, különösen hogy ízléseken nem lehet vitatkozni.)

A hobbi floráriumkészítők számára szerettünk volna már régen összeállítani egy dobozt. De valahogy mindig beleütköztünk a saját kérdéseinkbe:

Mi van, ha valaki más formájú üvegbe szeretné elkészíteni a floráriumát?

Mi van, ha valaki a pozsgások rajongója, és nem fittónia floráriumot szeretne készíteni?

Adjunk-e mindenképpen csipeszt a floráriumkészítéshez?

Aztán húztunk egy vonalat, és azt mondtuk, hogy DIY floráriumkészítés csomagot, avagy CSInáld MAGad CsiMag csomagot fixen összepakolva csak gyerekeknek készítünk, a felnőtt CsiMag annyira bonyolult lenne, hogy inkább az alapanyagokat adjuk külön-külön.

Megadjuk a lehetőséget arra, hogy mindenki saját szája íze szerint válogassa össze az eszközöket és alapanyagokat. A növények még így annak függvényei, hogy nekünk magunknak miből áll rendelkezésünkre elegendő és megfelelő készlet.

Mielőtt azonban rákanyarodnék a felnőtt CsiMag csomag leírására, nézzük az abszolút kezdő csomagot, a gyerekeknek készült verziót!

Floráriumkészítés gyerekeknek – CsiMag csomag

A csomagból egy mini zárt mohakert állítható össze. Az elkészítés módját videón mutatjuk be lelkes 10 éves önként jelentkezőnk főszereplésével.

A csomagban üveg, dekorkő, florárium földkeverék és moha található. Ezen kívül szükség van még egy hosszabb csipeszre (akinek ilyen nincs, keressen minket elérhetőségeinken!) és egy kevés esővízre, felforralt és lehűtött vízre vagy ioncserélt vízre. Egy kis pohárnyi bőven elég belőle, vagyis elég kitenni egy edényt az ablakpárkányra, ha esik az eső…

Az így elkészített florárium gondozásmentes, a moha több hónapig is csodásan érzi magát benne.

 

Floráriumkészítés felnőtteknek – online tanfolyam + kellékek

A floráriumkészítés első lépése legyen az online tanfolyam, ahol Laci részletesen elmagyarázza a floráriumkészítés lépéseit! Nagyjából mint egy élő szakkönyv!

A többi alapanyag kiválasztása és kosárba rakása már függ attól, hogy kinek mi van otthon, esetleg éppen egy korábbi floráriumkészítésből mi maradt meg.

Amit tehát kínálunk:

1.Online tanfolyam a floráriumkészítésről

Összesen több mint 1 órás tanfolyam, amelyet 5-10 perces részekben lehet végignézni videókról. Bármikor elkezdhető, bármikor leállítható, újranézhető.

2. Florárium üveg

Exkluzív, kávécserje gyökerébe fújt üvegeket és üveggömböket kínálunk. (Attól függően, hogy milyen üvegeink vannak, van lehetőség más üvegek megrendelésére is. Erről elérhetőségeinken tudunk tájékoztatást adni.)

3. Florárium földkeverék – párakedvelőknek és szárazságtűrőknek

Készítettünk két földkeveréket, amivel mi magunk is dolgozunk. Attól függően kell választani, hogy milyen növényeket szándékozik beültetni a leendő készítő. A föld mennyiségét egy floráriumhoz szabjuk, így ha nagyobb méretű üvegbe akar ültetni valaki, akkor érdemes 2 adagot venni.

4. Csipesz kétféle

A floráriumkészítéshez hosszú csipeszre van szükség. Ezt mi két típusban ajánljuk jelenleg. Az egyik ollószerűen működik, a másik hosszú és hajlított végű.

5. Párakedvelő floráriumi növény mix

Attól függően, hogy éppen milyen növényeket tudunk beszerezni, illetve miből van készletünk, összeállítunk az üveg méretéhez passzoló kombinációt, amik egymással jól is néznek ki (ami nem utolsó szempont…) A párakedvelő mixből nem hiányozhat a fittónia avagy hálóslevél, ami igen jól mutat a floráriumban és szinte lehetetlen kipusztítani.

blank

6. Szukkulens floráriumi növény mix

Ahogy a párakedvelők esetében, úgy a pozsgásokból is egy mixet tudunk ajánlani, természetesen készleteinktől függően. Nyitott floráriumokba ajánljuk.

7. Gyöngykavics, dekorkő

A florárium vízelvezető rétegéhez és a díszítéshez ajánlunk mosott gyöngykavicsot és márvány dekorkövet.

8. Moha

Megbízható forrásból beszerzett szárított moha is szükséges a floráriumhoz. Zárt floráriumok növénye.

 

 

Végezetül: igyekszünk bármilyen ötletre, igényre megoldást találni, így ha valami olyasmit szeretnél, amire mi nem gondoltunk, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!

Megosztás:

És a többi...

blank

A rovarhotel lakói

A rovarhoteledbe olyan méhek, darazsak, katicák, lepkék és más rovarok költöznek, amelyek számára a rovarhotel környezete eleve vonzó. Nem mindegy, hogy egy virágos erkélykertbe, egy

Tovább olvasom »
blank

Penész a floráriumban

A kiszáradás mellett a penész okozza a legtöbb fejfájást a florárium tulajdonosoknak. Mitől jelenik meg a floráriumban? Mit lehet kezdeni vele? Hogyan lehet megelőzni? Hogyan

Tovább olvasom »

Florárium készítés

workshop